Passie. Dit prachtige woord is onvoorwaardelijk verbonden met de taal van het hart én de muziek. Als een explosie van kleuren even intens en intuïtief. Pasión laat dit gebeuren binnen een adembenemend decor, over de verschillende muzikale stijlgrenzen heen en met een internationaal gezelschap van topmusici en dansers. Pasión is een totaalbeleving waarbij muziek, dans en decor één magisch geheel vormen. Pasión...de passie... zoals nooit eerder beleefd!

A.Piazzolla: Libertango

H.Giraud: Sous le Ciel de Paris

A.Piazzolla: Milonga Del Ange

J.S.Bach: Erbarme Dich

Y.Tiersen: Amelie

A.C.Jobim: Girl From Ipanem

A.Villoldo: El Choclo

J.Edeling: Fleur Chinoise

A.Piazzolla: Milongon Festivo

A.Piazzolla: Mumuki

S.Meylaers: Glow (wereldcreatie

S. Meylaers: Pasión (wereldcreatie)

Stefan Meylaers

Compositie / Piano

Stefan Meylaers studeerde met grote onderscheiding af aan het Lemmensinstituut in de specialisaties piano en kamermuziek. Daarnaast volgde hij nog masterclasses in Hongarije (György Ligeti & Zoltan Kocsis) en Zwitserland (Roberto Szidon). Stefan Meylaers, musicus in hart en nieren, is niet zomaar onder één noemer te plaatsen. Hij is actief als pianist, componist, docent en producer en is verbonden aan het Stedelijk Muziekconservatorium in Hasselt en wordt regelmatig gevraagd als gastdocent en jurylid. Diverse nominaties in binnen- en buitenland, zoals in Hollywood, New Dehli en Saint-Tropez, staan op zijn naam. Hij nam verschillende CD’s op waaronder "Cinematic Dreams" en “ Stefan Meylaers, Portrait of a composer”. Hij schreef muziek voor belangrijke wedstrijden zoals de Dexia Classics en verzorgde optredens wereldwijd. Reeds tweemaal concerteerde hij als componist én solistisch pianist in Carnegie Hall (een unicum in Belgische muziekgeschiedenis) alsook in de concertzaal van de Verenigde Naties. In 2016 componeerde Stefan Meylaers het impressionante en gelauwerde concertspektakel “The Journey, a story about time” gebracht door meer dan 150 musici en reeds uitgevoerd in 5 concertzalen. Stefan Meylaers is ook een geëngageerd artiest. Hij is cultureel ambassadeur van de Rainforest Alliance, een betrokkenheid die duidelijk wordt door de producties : “Fukushima”, “Haiyan” en “New Orleans”. Onder zijn vleugels als producent en componist realiseerde hij de kortfilms “Oculus” (met o.a. Leah Thys en Ivan Pecnik), “Veraf” (met o.a. Matteo Simoni en Ella-June Henrard) en de muziekvideo “Haiyan”. Hij schreef ook de muziek voor de kortfilm “In A Landscape”.

Gustavo Cabrera

Viool

De Argentijns-Amerikaanse violist Gustavo Cabrera behoort tot de nieuwe generatie van kosmopolitische topmusici. Na zijn studies aan de Millikin University in Illinois met klassieke muziek en jazz te hebben afgerond, verschuift zijn focus naar de tango. In Buenos Aires speelt hij in het Argentine National Symphony Orchestra en werkt hij in verschillende producties samen met de grootse levende tangospecialisten ter wereld: Leopoldo Federico en Amelita Baltar. Gustavo Cabrera is bijzonder onderlegd op gebied van tangotechnieken voor de viool maar is tevens, als een getalenteerde uitvoerder in verschillende genres, een veelgevraagd musicus. Zo is hij momenteel lid van o.a. Tango Tinto en het gerenommeerde DOT String Quartet.

Daniël Lehmann

Contrabas

Contrabassist en componist Daniël Lehmann volgde les in Buenos Aires en Rotterdam en was docent Tango Contrabas aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behoort tot de belangrijkste specialisten in zijn vakgebied in Nederland en is verbonden aan diverse prestigieuze muziektheaterproducties met o.a. Herman van Veen, het kamerorkest Concertgebouw Amsterdam en Residentie Orkest. Daarbij speelde hij ook 4 jaar mee met één van ’s werelds beste tango-ensembles: Sexteto Canyengue.

Kris Stroobants/Frascati Chamber Orchestra

Directie

Kris Stroobants studeerde trompet en baroktrompet in de klas van Leon Pétré aan het Lemmensinstituut in Leuven. Vervolgens specialiseerde hij zich verder in orkestdirectie en muziekschriftuur en aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Maastricht. Momenteel is hij als artistiek directeur de drijvende kracht achter Frascati Symphonic dat met een breed repertoire en nieuwe, frisse invalshoeken en boeiende kruisbestuivingen de luisteraar weet te bekoren. Een ambitieus orkest dus met internationale allures dat alvast veel erkenning heeft gekregen van pers en publiek. Naast het concerteren in de toonaangevende Belgische concertzalen zoals Bozart en Concertgebouw Brugge blijft de tweejaarlijkse concerttournee in China één van de hoogtepunten. Parallel met het orkest dirigeert Kris het kamerorkest Collegium Frascati en richtte hij in 2014 Frascati Vocal op, een initiatief ter promotie van opkomende zangers om podiumervaring op te doen. Met zijn kennis als dirigent bij het Vlaams Muziek Theater, het Conservatorium Maastricht de Wiener Sinfonietta en de Berliner Sinfonietta is de muziek steeds in goede handen. Kris Stroobants wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij wedstrijden en examencommissies in België en Nederland en specialiseert hij zich nog steeds verder tijdens masterclasses in Wenen en Berlijn bij meesterdirigenten zoals Bruno Weil - chefdirigent van het Canadese orkest Tafelmusik en Lior Chambadal chefdirigent van de Berliner Symphoniker. Momenteel werkt hij ook nog aan een prestigieuze operaproductie rond artificiële intelligentie. In 2017 werd hij finalist op de "Audite International Conducting Competition, Poland”.

Jacqueline Edeling

Bandoneon / concertina / Frans Harmonica

Jaqueline Edeling is een expert op het gebied van balginstrumenten waarbij een definitieve keuze voor de tango heeft gezorgd voor een complete toewijding aan de bandoneon. Van haar persoonlijke ontmoeting met Astor Piazzolla, over de samenwerking met Julio Iglesias, het inspelen van filmmuziek tot het concerteren voor Richard Krajicek en het Nederlandse koningspaar. Eén ding is zeker: Jacqueline Edeling ademt tango uit en behoort zonder twijfel tot de kruim van hedendaagse bandoneonisten. Daarnaast is ze arrangeur en heeft ze haar eigen theatershow.

Carlos & Mirella

Tango / Ballet

Eerste plaats German Tango Championship ‘Tango de Pista’ 2016 en UK Tango Championship 2017 , tweede plaatsTV show ‘Everybody Dance Now’ RTL 4, 2015 en UK Tango Championship 2016, finalisten in Mundial de Tango, Buenos Aires, 2016. Juryleden tijdens Tango Championship Moscow, 2016. Carlos & Mirelle bewegen zich, bouwend aan hun carrière, als een wervelwind door het internationale tangolandschap. Met Den Haag (en ook wel een beetje Argentinië) als thuishaven zijn het globetrotters die samen, professioneel én relationeel, hun passie pur sang uitleven!

Tickets Thor Central

Pasión

Formule 1

tickets

Tickets zijn enkel nog telefonisch of per mail verkrijgbaar via Joëlle Dekeukelaere:
+32 (0) 470 90 07 27
info@metamorfosia.be

Programma:

20u30 concert Pasión


Praktisch:

Datum: 18 november 2017 om 20u30

Concert: Thor Central, André Dumontlaan 67, 3600 Genk

Tickets: €15 (-15 jaar), €19

Formule 2

tickets

Tickets zijn enkel nog telefonisch of per mail verkrijgbaar via Joëlle Dekeukelaere:
+32 (0) 470 90 07 27
info@metamorfosia.be

Programma:

20u30 concert Pasión


22u00 meet & greet receptie (powered by Duvel & Licata Vini)

Praktisch:

Datum: 18 november 2017 om 20u30

Concert: Thor Central, André Dumontlaan 67, 3600 Genk

Tickets: €45

Workshop Pasión

Voor strijkers en accordeonisten

Raakt je lijf ook soms in de ban van de Latijns-Amerikaanse beats? Stel je je wel eens de vraag waarom juist die ene specifieke uitvoering van A. Piazzolla, bezielder, meer doorleefd aanvoelt of je zelfs helemaal omverblaast? Ben je benieuwd naar de tips & tricks, de interne keuken van zo’n interpretatie die doet watertanden?

Dan is deze workshop wel iets voor jou!

Jacqueline Edeling (bandoneon/accordeon) en Gustavo Cabrera (viool), twee specialisten ter zake én solisten van Pasión, doen met veel plezier het een en ander uit de doeken. Zij worden hierbij geassisteerd door Kris Stroobants (dirigent) en Stefan Meylaers (componist/pianist).

Meer info

Pasión Exclusief

Formule 3

tickets

Tickets zijn enkel nog telefonisch of per mail verkrijgbaar via Joëlle Dekeukelaere:
+32 (0) 470 90 07 27
info@metamorfosia.be

vanDamme

Roger van Damme
Het Gebaar (1 Michelinster) - Meest Inventieve Chef van het Jaar (Weekend-Knack) - Chef van het Jaar (Gault Millau) Njam!, Beste Dessert ter Wereld, Masterchef, Chef in je Oor, Mijn Restaurant...


stockmans

Widukind & Piet Stockmans
Cultureel Ambassadeur Vlaanderen - Henry van de Velde Award (carrièreprijs) - Red Dot Award (für Höchste Designqualität) - Victoria & Albert Museum in Londen...


meylaers

Kris Stroobants & Stefan Meylaers
• Bozar - Concertgebouw Brugge - China Concert Tour – artistiek directeur - internationaal gastdirigent...
• Carnegie Hall Artist -Verenigde Naties - Hollywood Nominee - The Journey - Cultureel Ambassadeur Rainforest Alliance...

Pasión Exclusief garandeert u een avond muzikaal, artistiek en culinair genieten op een bijzonder niveau! In het prachtige decor van Studio Piet Stockmans op C-Mine worden de gasten persoonlijk in de watten gelegd door topchef Roger van Damme. Elke gast ontvangt een uniek “Pasión-artefact” van de kunstenaar Piet Stockmans. Vervolgens wordt iedereen binnen een Vip-kader verwelkomd op de nagelnieuwe monumentale site van Thor Central om te genieten van een adembenemend concert rond passie met o.a. de wereldpremière van Pasión van Stefan Meylaers. Pasión, Beats Of Passion...De passie zoals nooit eerder beleefd!

Programma:

17u30

  • onthaal gasten
  • meet & greet Roger van Damme - Piet & Widukind Stockmans - Stefan Meylaers & Kris Stroobants
  • drankje en hapje


18u00 diner met 4 gerechten


19u45 vertrek naar Thor Central


20u30 concert Pasión


22u00 receptie (powered by Duvel & Licata Vini)


Praktisch:

Datum: 18 november 2017 om 20u30

Diner: Studio Piet Stockmans, C-Mine 100, 3600 Genk

Concert: Thor Central, André Dumontlaan 67, 3600 Genk

Tickets: €299 (incl. btw)

Workshop Pasión

Voor Strijkers En Accordeonisten

Raakt je lijf ook soms in de ban van de Latijns-Amerikaanse beats? Stel je je wel eens de vraag waarom juist die ene specifieke uitvoering van A. Piazzolla, bezielder, meer doorleefd aanvoelt of je zelfs helemaal omverblaast? Ben je benieuwd naar de tips & tricks, de interne keuken van zo’n interpretatie die doet watertanden?

Dan is deze workshop wel iets voor jou!

Jacqueline Edeling (bandoneon/accordeon) en Gustavo Cabrera (viool), twee specialisten ter zake én solisten van Pasión, doen met veel plezier het een en ander uit de doeken. Zij worden hierbij geassisteerd door Kris Stroobants (dirigent) en Stefan Meylaers (componist/pianist).

Meer info

Tickets Concertgebouw Amsterdam

tickets

18 mei 2018

Ambassadeurs

Bart Lodewyckx:
Unizo Limburg

Frank Cleeren: Arts-Cleeren-Advocaten

Reginald Vossen:
Ban Vlaanderen

Hans Desmet:
Deliva

Luc Thys:
GenCom

Contact

pasion@metamorfosia.be


0032 470 90 07 27


PASIÓN IS A PRODUCTION FROM VZW METAMORFOSIA KUNSTLAAN 12 - 3500 HASSELT BELGIUM

Artwork by Tim Heirman and Paul Sochacki
Photos by Valeriya Maltsava